måndag 12 januari 2015

Söndagsbaket

I går bakade jag zucchinibröd till brunch, lättbakade och goda!
Nybakat bröd med Bregott extra saltat och gräddost, sån ost jag tyckt om men undvikit då den är fet. :)

Jag gör inga egna recept utan googlar, detta recept är ifrån 56 kilo. Men bytte ut 1 dl mandelmjöl mot 0,5 pofiber.
http://56kilo.se/zucchinibaguetter/

Ingredienser
  1. 6 ägg
  2. 4 dl riven zucchini (ca 1 stor)
  3. 1 dl mandelmjöl
  4. 2 msk kokosmjöl
  5. 1/2 dl pofiber
  6. 1/2 dl solroskärnor
  7. 1/2 dl chiafrön
  8. 3 msk sesamfrön, gärna svarta
  9. 2,5 msk fiberhusk
  10. 2 tsk bakpulver
  11. 1/2 tsk - 3/4 tsk havssalt
  12. 1 msk brödkryddor
  13. 1 riven vitlöksklyfta
  14. 1 dl riven västerbottensost
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 180 gr varmluft eller 200 gr vanlig.
  2. Vispa äggen luftiga. Riv zucchinin och krama ur överflödig vätska.
  3. Blanda ner i äggsmeten.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dem och den rivna osten.
  5. Låt svälla i ca 10-15 min.
  6. Forma baguetter och lägg på plåt klädd med bakpapper.
  7. Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills baguetterna fått fin färg och inte är kladdiga på insidan (känn med sticka).
Noteringar
  1. Per baguette: 207 kcal, 11 g protein, 4 g kolhydrater, 14 g fett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar