söndag 11 januari 2015

Lchf pasta

 Taget från Lchfgourmet.se

Receptet är anpassat så att det blir lagom tjocklek att göra på 2 plåtar.

Ingredienser LCHF Pasta receptet ger 4 portioner

6 ägg
200 gram färskost
0,75 dl fiberhusk
1 krm salt
 (Jag brukar ha i oregano eller pizzakrydda.)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Vispa äggen poröst
3. Tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
4. Låt svälla i ca 10 minuter
5. Bred ut smeten tunt på 2 st oljade bakplåtspappersklädda plåtar. Lägg ett oljat bakplåtspapper över och kavla ut degen lite extra, den ska täcka hela plåten annars blir pastan för tjock. Tag av det översta bakplåtspappret. Det ska inte vara några luftbubblor kvar i pastan. Doppa fingarna i vatten och släta till smeten om det behövs.
6. Grädda i ca 10 minuter.
7. Låt svalna och skär sedan tunna strimlor av degen (som tagliatelle).
Blanda din lchf pasta med det du ska ha till och värm på svag värme. Tips! Vill du ha pastan till exempelvis lchf lasange så skär du pastan i lagom stora plattor!
Vi provade även att köra dem färdiggräddade plåtarna genom vår pastamaskin och det fungerade utmärkt! Resultatet blev perfekt skurna tagliatelle/spaghetti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar